ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ Lotus Elise Cup 250

Εννιά χρόνια είχε να πραγματοποιήσει κάποια εκδήλωση για την Lotus η Trident Cars και δεν υπήρχε καλύτερη αφορμή από τη νέα Elise Cup 250. Ο κ. Γιώργος Λυμπεράκης, ο επιχειρηματίας πίσω από την εισαγωγική εταιρία έφερε το αυτοκίνητο στις εγκαταστάσεις της εταιρίας και πριν λίγη ώρα είχαμε την ευκαιρία να την δούμε από κοντά.

Η Lotus παρουσίασε την ειδική έκδοση της Elise το περασμένο καλοκαίρι, η οποία ξεχωρίζει από το πολύ επιθετικό και αεροδυναμικό της bodykit. Το μοντέλο διαθέτει νέο μπροστά προφυλακτήρα με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, νέα γρίλια, ελαφρώς διαφορετικά φωτιστικά σώματα, νέο splitter, πλαϊνές ποδιές, αεροτομή και διαχύτη. Εξαιτίας αυτών, το αυτοκίνητο είναι ικανό να παράγει 125 κιλά κάθετης αεροδυναμικής πίεσης στα 225 χλμ/ώρα, βελτιώνοντας την σταθερότητα αλλά και των επιδόσεων του αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό της Elise Cup 250 συναντάμε carbon αγωνιστικά καθίσματα επενδυμένα με μαύρο δέρμα και Alcantara, νέο πίνακα οργάνων, roll bar, νέο ηχοσύστημα που υποστηρίζει σύνδεση με iPod και Bluetooth και αρκετά carbon και αλουμινένια διακοσμητικά.

Το βάρος της ανέρχεται μόλις στα 884 κιλά, 14 λιγότερα από τον προκάτοχό της, λόγω της μπαταρίας ιόντων-λιθίου, των πολυκαρβονικών πίσω παραθύρων και των ελαφριών σφυρήλατων ζαντών με ελαστικά Yokohama Advan A048 LTS. Το βάρος μπορεί να μειωθεί περαιτέρω κατά 24 κιλά, (860 στο σύνολο), χάρη στην εξάτμιση τιτανίου (-7 κιλά), του Carbon Aero Pack (-3,7 κιλά), των carbon διακοσμητικών (-2,1 κιλά) και στα ελαφρύτερα δισκόφρενα (-4 κιλά).

Κίνηση παίρνει από τον 1.800αρη κομπρεσοράτο τετρακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 250 ίππων και 250 Nm ροπής. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, με τα 0-96 χλμ/ώρα να έρχονται σε 3,9 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 247 χλμ/ώρα.

Στην Αγγλία η Lotus Elise Cup 250 προσφέρεται από τις £47.400, ενώ στη Γερμανία από τις €62.600. Στην Ελλάδα κοντά στις €90.000.

Leave a Reply

Comment
Name*
Mail*
Website*